onsdag 15. februar 2012

fin beltevogn

På midten av 80-tallet fikk jeg denne fine tegninga av min lillebror Eirik (som nå er passert 30 og selv blitt pappa...) Hadde helt glemt den, inntil jeg for noen år siden fant den i ei eske med gammelt stæsj som skulle ryddes/kastes. Ble helt betatt av den fine beltevogna, men mest av alt at han hadde tegna den til meg på tross av det sterke budskapet: 

TIL GØRIL. FRA EIRIK. DU. ÆR  DOM. SYNS. JEG.

Fantastisk bra! Må flire når jeg ser den :)

mandag 13. februar 2012

find your flow believe in you


















Mandagsmantra: find your flow believe in you

Dette nydelige litografiet laget av Lisa Rinnevuo fikk Maika da hun ble født. Så delikat og røft på samme tid. Hun bruker også mye tusj og spraymaling, og er impulsiv i streken. Liker at hun bruker tekst, hun klarer å balansere ord og motiv slik at det ikke føles påtatt og svulstig. Noen synes kanskje det blir for eksplisitt med mye tekst i bilder, men for den som er nysgjerrig; her er det mye fint altså!

Ha en fin dag!

onsdag 8. februar 2012

Lengter etter sola



Lita frøken klarer ting selv. I skarp deilig vårsol, skoene og buksa er av, og steintrappa er varm. Såpeboblevann på tærne, barfot og bekymringsløs. Deilige minner. Snart kanskje?

Sola frister i dag, og varmer mer enn skyggen. Vår, sier jeg. Det er vinter, sier Finn. Han mener jeg hallusinerer om hestehov i grøftekantene på denne tida av året. Han overdriver synes jeg. Men er sikker på at de dukker opp hvert øyeblikk altså ;)

mandag 6. februar 2012

Flere fristelser fra Figgjo






































Utrolig stilig plakat, laget av Linnosaurus, damen og opphavet til uttalelsen "sjelero med Figgjo". Hun har faktisk malt disse koppene, og selger plakaten i nettbutikken sin. Litt nerdete, men vil gjerne ha en slik på kjøkkenet jeg altså...

Sjelero med Figgjo = sant


Figgjo Flint er og blir en favoritt! Loppissesongen er snart i gang, og da vil øyet igjen speide etter (blant annet) Lotte-serien. Koppene har helt perfekt størrelse, de er større enn vanlige kaffekopper, men mindre enn krus. Passer til alt! Super kvalitet er det også, og kjempeflott mønster tegnet av Turi Gramstad Oliver, som arbeidet som designer ved Figgjo Fajanse fra 1960 til 1980. Hun tegnet blant annet den håndmalte dekoren Elvira og de silketrykte dekorene Lotte, Market, Astrid, Tor Viking, Saga, Barcarole, Arden og Clupea serviser fra Figgjo.

Populære innlegg